BoltonFeatured

Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling lopen voorop met het slim gebruik van social media om hun bedrijfsdoelstellingen beter, sneller en goedkoper te realiseren. Bolton is een middelgrote aannemer / ontwikkelaar uit de regio Woerden. Budeco is vanaf het begin betrokken bij de stappen die Bolton zet op het gebied van Social Media. In eerste instantie met een in-company workshop voor het management team, vervolgens met het maken en presenteren van een plan van aanpak aan de directie, en nu met de ondersteuning van de praktische werkzaamheden die voor een groot gedeelte zullen worden uitgevoerd door een nieuw aangestelde social media manager. Naast de structurele inzet van social media is er op korte termijn een tweetal concrete nieuwbouwprojecten in respectievelijk Linschoten en Zegveld waar social media is ingezet bij de verkoop en in een later stadium bij de communicatie met de kopers.

Concreet ondersteunt Budeco Bolton met:

Kickstart Social Media

Een voorbeeld van een Social Media content distributieschemaBudeco realiseerde een professionele aanwezigheid op de belangrijkste platformen: Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube, SlideShare, Google+, Picasa en FourSquare. (Bekijk de eerste resultaten op bijvoorbeeld: De Bolton groep op Facebook of volg de verrichtingen via Twitter). Naast het configureren, integreren en optimaliseren van de verschillende platformen, zorgde Budeco voor het verwerken van de huisstijl (voorzover mogelijk per platform). Ook werd een eerste stap gezet met basiscontent ter promotie van de verschillende diensten. Tenslotte realiseerde Budeco een monitoring omgeving om het daadwerkelijke gebruik, resultaat en mogelijke kansen te identificeren.

Begeleiding bij de realisatie van Social Media plan

Het verder uitrollen en optimaliseren van social media wordt zoveel mogelijk door de Bolton aangestelde Social Media Manager ingevuld. Budeco helpt op de achtergrond door het meedenken, meedoen, begeleiden en beantwoorden van vragen.

Realisatie verkoopondersteuning nieuwbouwprojecten

Voor het in de markt zetten van de verschillende projecten van Bolton Ontwikkeling is veel mogelijk. Budeco ondersteunt o.a. bij het realiseren van de Facebookpagina’s van de projecten (Hof van Linschoten en De Florijn in Zegveld) en het opzetten van Facebook groepen voor de communicatie met de kopers. Budeco ondersteunt tevens bij de vormgeving van de projecten, om ze zo fraai mogelijk te laten aansluiten bij aan de ene kant de stijlen die reeds zijn ontwikkeld en aan de andere kant de mogelijkheden en moeilijkheden van Facebook.

Peter Bol - directeur Bolton BouwHet is prettig samenwerken met Budeco. Ze weten precies wat er wel niet mogelijk is met social media –ook technisch- maar we praten vanuit onze business. Het gaat er dus om wat we willen bereiken en niet om wat er allemaal kan. Dat is een insteek die goed past bij onze bedrijfscultuur en zorgt ervoor dat we snel schakelen en concrete stappen zetten!

Peter Bol - Directeur Bolton Bouw

Twitterfollowers boost

Voor het (snel) laten groeien van het aantal volgers op twitter hebben we een aantal beproefde manieren om gericht relevante mensen te volgen. Deze dienst verleent Budeco al aan verschillende andere organisaties en bieden we aan in abonnementsvorm. Het is eenvoudig om kwantitatieve doelstellingen te realiseren, maar Budeco tracht daarbij ook een goede afweging te maken en te zoeken naar zo relevant mogelijke volgers. Bolton is door leden van OKWWoerden, zo’n 400 ondernemers uit Woerden, genomineerd voor Onderneming van het Jaar 2011. Een van de reden was de inzet van Social Media. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst deed directeur Peter Bol onderstaande pitch. Op de website http://internetindebouw.nl/ wordt in verschillende cases gesproken over het nut en het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Onlangs was de beurt aan Bastiaan Brak van de Bolton groep. Hij spreekt o.a. over de resultaten die Bolton dankzij social media heeft gerealiseerd. 

Ook social media gebruiken om uw business te versterken?

Wilt u social media ook effectief gebruiken om uw business te versterken? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!